Blog

Viitorul e aici – Totul despre cloud Computing

Cloud Computing with man using a laptop
Noutati

Viitorul e aici – Totul despre cloud Computing

Cloud computing reprezintă furnizarea de resurse informatice externe – precum servere, stocare, baze de date, rețele, software, precum si aplicatii sau servicii de analiză – prin intermediul internetului (“cloud”) pentru a oferi:
– acces rapid și ușor la informatii (prin web)
– flexibilitate în implementarea soluțiilor
– economie din punct de vedere al costurilor

 

Pe scurt, cloud computing este o modalitate de accesare a serviciilor pe internet și nu pe computerul dumneavoastră. Puteți utiliza cloud computing pentru a accesa aplicații, date și instrumente de dezvoltare de aproape oriunde. Fie că lucrați de pe telefon, fie că lucrați de pe laptop, puteți accesa aceleași informații, deoarece toate acestea sunt gazduite online.

Cum functioneaza Cloud Computing?

În loc să dețină propria infrastructură de calcul sau propriile centre de date, companiile pot închiria accesul la orice, de la aplicații la stocare, de la un furnizor de servicii cloud.

În acest sens, cloud computing este ca și cum ați închiria o mașină. Utilizatorul conduce vehiculul, dar proprietarul trebuie să se ocupe de reparații și de întreținerea de rutină și să înlocuiască mașinile vechi cu unele noi atunci când acestea îmbătrânesc. Iar dacă utilizatorul are nevoie de un upgrade pentru a găzdui mai multe afaceri, este la fel de simplu ca semnarea unui nou contract de închiriere și schimbul de chei.

Înainte de a înțelege cum funcționează cloud computing, este esențial să cunoaștem mai întâi infrastructura cloud. Aceasta ne va ajuta să înțelegem mai bine cum funcționează Cloud Computing. Aici vom lua în considerare două aspect:

– Front End.
– Back End.

 

O conexiune de rețea de internet face legătura între front-end, care include dispozitivul client care accesează, browserul, rețeaua și aplicațiile software cloud, și back-end, care constă în baze de date, servere și calculatoare.

Back end-ul funcționează ca un depozit, stocând datele care sunt accesate de front end.

Comunicațiile dintre front-end și back-end sunt gestionate de un server central. Serverul central se bazează pe protocoale pentru a facilita schimbul de date

Leave your thought here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *