Blog

Analiză joburi SAP – noiembrie 2023

business2
Noutati

Analiză joburi SAP – noiembrie 2023

Piața locurilor de muncă în domeniul SAP din România este una destul de dinamică și solicitantă, cu o cerere continuă pentru specialiștii în acest domeniu. SAP (Systems, Applications, and Products) este una dintre cele mai populare și complexe suite de software de management al afacerii, folosită în întreaga lume de companii mari și mijlocii pentru optimizarea și automatizarea proceselor de afaceri.

Aici sunt câteva aspecte cheie despre piața locurilor de muncă SAP în România:

1. Diversitatea pozițiilor:
 • Dezvoltatori SAP: Specialiștii în dezvoltarea aplicațiilor SAP (ABAP programare) sunt adesea căutați pentru personalizarea și dezvoltarea de soluții specifice pentru companii.

 • Consultanți funcționali SAP: Acești specialiști înțeleg nevoile afacerii și traduc aceste cerințe în soluții SAP funcționale și eficiente.

 • Administratori SAP: Aceștia sunt responsabili pentru gestionarea infrastructurii SAP, asigurându-se că sistemele rulează eficient și în siguranță.

 • Consultanți de implementare SAP: Acești consultanți sunt implicați în proiecte de implementare a soluțiilor SAP în diverse industrii și companii.

2. Cerințe comune:
 • Experiență: Experiența anterioară în lucrul este relevanta, adesea esențială.

 • Cunoștințe tehnice: Cunoștințele în programare, bază de date, precum și înțelegerea detaliată a modului în care funcționează diferitele module SAP sunt esențiale.

 • Abilități de comunicare și gestionare a proiectelor: Abilitățile de comunicare și capacitatea de a gestiona proiectele SAP sunt considerate un plus, deoarece mulți profesioniști SAP lucrează în echipe și sunt implicați în proiecte complexe.

3. Industrii cheie:

SAP este utilizat într-o varietate de industrii, inclusiv producție, finanțe, vânzări și distribuție etc. Prin urmare, specialiștii SAP pot găsi oportunități într-un spectru larg de sectoare.

4. Salarii și beneficii:

Salariile pentru profesioniștii SAP variază în funcție de experiență, nivelul certificărilor și complexitatea rolului. Beneficiile suplimentare, cum ar fi asigurările medicale, training-uri și bonusuri, sunt comune în ofertele de angajare pentru pozițiile SAP.

5. Tendințe tehnologice:

Tendințele actuale în domeniul SAP includ tranziția către tehnologii noi, cum ar fi SAP S/4HANA (versiunea actualizată și optimizată a platformei SAP), analiza avansată a datelor, și integrarea cu tehnologii emergente, cum ar fi inteligența artificială și analiza predictivă.

Analiza joburi Linkedin

LinkedIn este una dintre cele mai mari și mai populare rețele profesionale din lume, oferind o platformă excelentă pentru profesioniștii SAP să își construiască profiluri și să se conecteze cu alți specialiști din domeniu, precum și cu potențiali angajatori și recrutori.

Dacă analizăm pozițiile oferite pe SAP pe această platformăm, vede că sunt 2.000 de anunțuri pe diferte roluri, dintre care 96 sunt poziții noi listate:

Imaginea de mai sus e la o simplă căutare pe Google, dar în momentul în care intrăm pe platformă, obsevăm că numărul pozițiilor creste la 2484:

Cele mai căutate roluri:

Cerințele pieței de muncă pentru specialiștii SAP pot varia în funcție de industrie și de nevoile specifice ale companiilor din România. Cu toate acestea, există câteva poziții în domeniul SAP care sunt în mod obișnuit căutate în multe țări, inclusiv în România:

 • Dezvoltator SAP (ABAP Developer):

Dezvoltatorii SAP (ABAP Developers) sunt specialiști în dezvoltarea și personalizarea soluțiilor SAP utilizând limbajul de programare ABAP (Advanced Business Application Programming). Aceștia creează rapoarte, formulare și alte aplicații personalizate pentru clienții SAP.

 • Consultant SAP Funcțional:

Consultanții SAP funcționali sunt responsabili pentru înțelegerea nevoilor de afaceri ale clienților și pentru configurarea sistemelor SAP în consecință. Aceștia lucrează cu clienții pentru a implementa, personaliza și optimiza modulele SAP în funcție de cerințele lor.

 • Administrator SAP:

Administratorii SAP sunt responsabili pentru gestionarea și menținerea infrastructurii SAP. Aceștia se asigură că sistemele SAP rulează fără probleme, efectuează actualizări și asigură securitatea sistemelor.

 • Consultant SAP pentru Sistemele S/4HANA:

Odată cu tranziția multor companii la SAP S/4HANA, consultanții specializați în această versiune sunt foarte căutați. Acești specialiști au cunoștințe detaliate despre această platformă și sunt capabili să ajute companiile să facă tranziția și să optimizeze procesele în această nouă versiune a sistemului SAP.

 • Consultant SAP pentru Business Intelligence (BI):

Consultanții SAP BI lucrează cu instrumentele de analiză a datelor și raportare ale SAP pentru a ajuta companiile să-și optimizeze procesele de luare a deciziilor. Aceștia dezvoltă rapoarte și tablouri de bord personalizate pentru clienți.

 • Arhitect SAP:

Arhitecții SAP au o viziune de ansamblu asupra întregului ecosistem SAP și ajută companiile să planifice și să proiecteze soluții SAP complexe, adaptate la nevoile lor specifice.

 • Consultant SAP pentru managementul proiectelor:

Acești specialiști SAP se ocupă de gestionarea proiectelor de implementare a sistemelor SAP în companii. Ei coordonează diferitele etape ale proiectului, comunică cu clienții și echipele interne pentru a asigura implementarea cu succes a soluției SAP.

Internship și joburi entry level

Dacă sunteți în căutarea de poziții de internship sau de entry level în domeniul SAP pe LinkedIn, veți găsi 596 de astfel de oportunități.  Rezultă că aproximativ 25% dintre joburile actuale pe SAP sunt dedicate celor la început de carieră.

Alte platforme cu joburi SAP

În afară de LinkedIn, există mai multe alte platforme și site-uri web pe care puteți căuta locuri de muncă în domeniul SAP în România. Iată câteva dintre ele:

 • BestJobs: BestJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare din România, cu numeroase anunțuri de locuri de muncă din diferite domenii, inclusiv SAP.
 • eJobs: eJobs este o altă platformă de recrutare importantă din România, care oferă o gamă largă de oportunități de angajare, inclusiv în domeniul SAP.
 • Hipo: Hipo este o platformă de recrutare specializată în recrutarea tinerilor profesioniști și absolvenților, dar oferă și locuri de muncă pentru experți SAP.
 • Glassdoor: Pe lângă recenzii ale angajaților, Glassdoor oferă și o bază de date cu locuri de muncă. Puteți căuta joburi SAP pe această platformă.
 • Joburi SAP pe site-urile companiilor: Verificați site-urile web ale companiilor mari din România care utilizează SAP în mod extensiv. Aceste companii pot posta oportunități de angajare direct pe site-urile lor.

Asigurați-vă să utilizați funcțiile de filtrare și de căutare avansată oferite de aceste platforme pentru a găsi cu ușurință joburile care se potrivesc nevoilor dvs. și pentru a primi alerte de joburi noi în domeniul SAP.

Leave your thought here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *