Introducere în SAP ABAP

horia_poza3
Horia Ciuclaru
Ultima modificare martie 6, 2024
14 persoane inscrise

Despre curs

Sistemul SAP R/3 a luat fiinta in 1992, iar programarea de atunci se face in limbajul ABAP. Acesta este în prezent poziționat, alături de Java, ca limbaj de programare Application Server SAP, care face parte din platforma NetWeaver pentru construirea de aplicații de business.

SAP ofera un sistem foarte stabil si cu multe programe deja predefinite. Orice program care nu exista si este dorit de catre client trebuie sa fie implementat in ABAP.

Limbajul ABAP este foarte usor de invatat atat de catre programatori, cat si de cei care invata pentru prima data un limbaj de programare.

Obiective invatare

Introducerea in limbajul ABAP: Veti invata sintaxa si structura limbajului ABAP, precum si cum sa creati programe simple.
Utilizarea instrumentelor de dezvoltare ABAP: Veti invata cum sa utilizati instrumentele de dezvoltare ABAP, cum ar fi editorul de cod si depanatorul, pentru a crea si depana programe.
Lucrul cu tabele SAP: Veti invata cum sa accesati si sa manipulati tabelele din sistemul SAP utilizand limbajul ABAP.
Crearea de rapoarte: Veti invata cum sa creati rapoarte personalizate folosind limbajul ABAP si instrumentele de dezvoltare SAP.
Utilizarea tranzactiilor standard: Veti invata cum sa accesati si sa modificati tranzactiile standard din sistemul SAP utilizand limbajul ABAP.

Cerinte

  • Dorinta de a invata limbajul de programare SAP ABAP sau de a va reprofila in domeniul IT pe SAP.

Public tinta

  • Persoane care isi doresc o reprofilare in cariere pe zona de IT, SAP, acest curs poate fi benefic pentru ei pentru a invata cum sa lucreze cu ABAP si cum sa-l folosească pentru a crea programe personalizate in sistemul SAP.
  • Utilizatorii finali SAP: Acestia sunt angajatii companiei care folosesc sistemul SAP in munca lor zilnica si pot beneficia de programele create in ABAP pentru a-si imbunatati fluxul de lucru.
  • Dezvoltatorii SAP: Acestia sunt responsabili de crearea de solutii personalizate pentru clientii lor, inclusiv programe in ABAP.
  • Consultantii SAP: Acestia sunt specializati in implementarea si personalizarea sistemului SAP pentru companiile lor, inclusiv crearea de programe in ABAP.
  • Administratorii de sistem SAP: Acestia sunt responsabili de administrarea si mentenanta sistemului SAP, inclusiv crearea de programe personalizate in ABAP.

Cuprins

18 Lecții20h

Introducere curs

Introducere

Instalarea sistemului SAP

Introducere SAP ABAP

Trainer

Horia Ciuclaru

5.0/5
9 Courses
26 Recenzii
319 Cursanți
Vezi mai mult

Scrie o recenzie

image-1 copy 64

 100.00 200.00

50% reducere
Nivel
Începător
Durata 20 ore
Lecții
18 lecții
Subiect
Language
romana

Related Courses

-50%
developer
-50%
image-1 copy 70
SAP de la 0 la Expert

 150.00 300.00

-50%
image-1 copy 64
Introducere în SAP ABAP

 100.00 200.00