Îmbunătățiri și modificări în SAP standard

horia_poza3
Horia Ciuclaru
Ultima modificare aprilie 28, 2024
18 persoane inscrise

Despre curs

SAP (Systems, Applications and Products in Data Processing) este un sistem de planificare a resurselor de afaceri (ERP) puternic, utilizat în mod extins de organizațiile din întreaga lume pentru a-și gestiona procesele de afaceri. Cu toate acestea, pe măsură ce nevoile afacerii se schimbă sau se dezvoltă, s-ar putea să fie necesar să se facă ajustări sau modificări în sistemul SAP pentru a se adapta la aceste schimbări.

Există două tipuri principale de ajustări și modificări care pot fi efectuate în sistemul SAP: ajustări standard și modificări personalizate. Ajustările standard sunt modificări care pot fi efectuate utilizând instrumente și funcții standard din sistemul SAP. Acestea pot include, de exemplu, adăugarea de noi câmpuri sau tabele la un program existent, sau modificarea unui proces existent pentru a se adapta la o nouă regulă de afaceri.

Modificările personalizate, pe de altă parte, sunt modificări care necesită programare și codare suplimentară pentru a fi realizate. Acestea pot include, de exemplu, crearea unui nou program sau proces pentru a satisface o nevoie de afaceri specifică, sau conectarea sistemului SAP la o altă aplicație sau sistem pentru a permite schimbul de date.

Efectuarea de ajustări și modificări în sistemul SAP poate fi o sarcină complexă, care necesită cunoștințe tehnice și experiență în utilizarea sistemului. Prin urmare, este important să se lucreze cu un consultant SAP sau cu o echipă internă de specialiști în sistem pentru a se asigura că ajustările și modificările sunt efectuate în mod corect și că sistemul rămâne stabil și funcțional în timpul procesului.

În plus, este important să se testeze și să se valideze orice ajustare sau modificare înainte de a fi implementată în sistemul de producție, pentru a se asigura că nu există erori sau probleme care ar putea afecta funcționarea sistemului.

Obiective invatare

Modificarea rapoartelor standard din SAP pentru a se potrivi nevoilor specific ale companiei.
Utilizarea instrumentelor de personalizare din SAP pentru a crea noi campuri, tabele si programe.
Imbunatatirea fluxului de lucru prin modificarea tranzactiilor standard si a proceselor de afaceri.
Modificarea tranzactiilor standard din SAP poate fi realizata prin utilizarea instrumentelor de personalizare din sistem

Cerinte

  • Cursul Imbunatatiri si modificari in SAP standard poate fi benefic pentru o varietate de profesioniști din diverse domenii, iar cerintele si cunostintele minim necesare sunt:
  • - cunostinte de baza despre sistemul SAP: Este necesar sa aveti cunostinte de baza despre cum functioneaza sistemul SAP, cum sa navigați si sa utilizați diferitele module din sistem. (recomandare curs SAP de la 0 la Expert)
  • - experienta anterioara in utilizarea SAP: Este benefic sa aveti experienta anterioara in utilizarea sistemului SAP in munca sau in proiecte de studiu, astfel incat sa puteti aplica ceea ce ati invatat in curs.
  • - cunostinte de programare: Este benefic sa aveti cunostinte de programare, cum ar fi ABAP (sau alt limbaj de programare), deoarece modificarea tranzactiilor standard din SAP implica accesarea si modificarea codului sursa.
  • - acces la un sistem SAP: Este necesar sa aveti acces la un sistem SAP pentru a putea practica si aplica ceea ce ati invatat in curs.
  • - autorizatie de acces: Este necesar sa aveti autorizatie de acces pentru a putea accesa si modifica tranzactiile standard din sistemul SAP.

Public tinta

  • Dezvoltatorii SAP: Acestia sunt responsabili de crearea de solutii personalizate pentru clientii lor, inclusiv modificarea tranzactiilor standard din SAP.
  • Consultantii SAP: Acestia sunt specializati in implementarea si personalizarea sistemului SAP pentru companiile lor, inclusiv modificarea tranzactiilor standard.
  • Utilizatorii finali SAP: Acestia sunt angajatii companiei care folosesc sistemul SAP in munca lor zilnica si pot beneficia de modificarile tranzactiilor standard pentru a-si imbunatati fluxul de lucru.

Cuprins

16 Lecții16h

Ajustari si modificari cod standard SAP

Introducere Modificari si ajustari SAP Standard
Tipuri de modificari si ajustari SAP
Customizing
Personalization
Enhancements Dictionary Elements
User Exits
User Exits in modulele SAP
Customer exits
Realizarea unui customer exit
User Exit vs. Customer Exit
Introducere BADI
Exemplu implementare BADI
Gasirea BADIurilor
Explicit and implicit Enhancements
Crearea unui implicit enhancement
Crearea unui explicit enhancement

Trainer

Horia Ciuclaru

5.0/5
12 Courses
26 Recenzii
349 Cursanți
Vezi mai mult

Scrie o recenzie

image-1 copy 71

 20.00 40.00

50% reducere
Nivel
Nivel intermediar
Durata 16 ore
Lecții
16 lecții
Subiect

Related Courses